Herslev og omegn

Herslev ligger omgivet af natur og kultur. I den nære omegn er der Herslev strand med badebro og aktiviteter i form af Herslev Strand Sejlklub og Herslev Strand Bådelaug.

Nogle få hundrede meter nordøst for Herslev strand ligger en naturperle:  Bognæs . Bognæs er en stærkt fliget halvø i Roskilde Fjords inderste del. Størstedelen er dækket af skov med mange gamle bøge- , aske- og egetræer. Græssede enge og rørskovsbevoksninger omgiver skovene. Gennem flere år har der været havørne i skoven. Der er adgang til fods og på cykel. P- plads ved Skyttehus 500 meter før den smalle tange. På det højeste punkt på den smalle landtange til Bognæs ligger Kongehøj, bygget i ældre bronzealder. Storhøjene rejstes som et sidste hvilested for samfundets slægter. Højene blev genbrugt adskillige gange til nye begravelse. En infotavle ved højen fortæller mere om højen og dens historie. 

Se omegnen fra Kongehøjen, dog fra et punkt noget højere oppe end toppen af højen. Vær lidt tålmodig for du skal hente ca. 155 MB.

Lidt længere ind mod Roskilde er der Boserup skov, som mange roskildegensere går tur i, løber i eller cykler i på deres mountainbikes.

De nærmeste landsbyer er Kattinge  som ligger godt en kilometer sydøst for Herslev, og Gevninge  som ligger ca. 4 kilometer  sydsydvest for Herslev.

Faktisk ligger Herslev nogenlunde midt i den nye nationalpark,  Skjoldungelandet .

Foto af Herslev Havn